HomeKöretek Kovászos uborka

Kovászos uborka

Posted in : Köretek on by : Orsi

Hozzávalók:

kb. 3 kg. kovászolni való uborka (kisebb méretűek)

egy nagy üveg

egy fej fokhagyma

pár szelet kovászos fehér kenyér

friss kapor szár kb. 2 csokor

sok napsütés és meleg 🙂

Elkészítés:

Az üveg aljára a megmosott kapor felét helyezem.

Az uborkát megmosom alaposan. Nem kell meghámozni. Majd beleállítom őket az üvegbe egymásra, amíg meg nem telik.

Közben megpucolt fokhagyma gerezdeket szórok az uborkák közé, hogy mindenhova jusson.

A tetejére a maradék kaprot teszem, majd leöntöm sós langyos vízzel, úgy hogy ellepje. Figyelem – érdemes a vizet jól megsózni, mert az tartósítja az uborkát, valamint Ízetlen lesz anélkül.

Majd a legtetejére a kenyér szeleteket teszem, hogy leszorítsa az uborkát.

Kistányért teszek az üvegre, majd kiteszem napra, melegre. Ha éjjel lehűl, érdemes behozni éjszakára és kivinni újra nappal.

2-3 nap alatt elkészül. Üvegből kiszedve levével együtt hűtőbe, dobozba. Egy hétig eláll.

 

Vélemény, hozzászólás?