HomeLevesek Borsóleves

Borsóleves

Comments : 1 Posted in : Levesek, Zöldséges on by : Viol

Hozzávalók:


250 g borsó
1 sárgarépa
1 kisebb zöldség
1 krumpli (nagyobb tojás nagyságú)
1/4 zellergyökér
1 vöröshagyma
1 nagyobb szelet tv paprika
félmaroknyi eperlevél tészta (vagy ízlés szerint bármilyen levestészta)
cukor, só, vegeta

Elkészítés:

A sárgarépát, zöldséget, zellert karikázzuk fel, a krumplit vágjuk kis kockákra. Forró olajon picit futtassuk meg a répakarikákat (ettől szép sárgás színt kap a leves), majd adjuk hozzá a borsót és a zöldségeket, egész hagymát és az egy szelet paprikát (szintén egyben, nem darabolva). Sózzuk és adjunk hozzá kb egy csapott teáskanálnyi cukrot. Dinszteljük együtt 10-15 percig közepes lángon.
Engedjük fel kb 1,5 liter vízzel. Ha forr, adjunk hozzá egy csapott teáskanálnyi vegetát, ízlés szerint még sót, vegyük takarékra és főzzük fedő alatt kb 45 percig. Ha már majdnem kész a levesünk, adjuk hozzá a tésztát (az eperlevél tésztának elég kb három perc).

1 COMMENT

One thought on : 1

  • Viol
    május 7, 2017 at 4:16 du.

    Zellergyökeret itt még életemben nem kaptam, szóval jobb híján salátának való szárzellert teszek bele. Levágom a végét és azt karikázom fel (még ez a része áll legközelebb a „rendes” zellergyökérhez).

Vélemény, hozzászólás?