HomeEgytálételek Cukkinis lepény

Cukkinis lepény

Comments : 4 Posted in : Egytálételek on by : Zsanett Címkék: ,

Hozzávalók
1 hagyma
3-4 szelet sonka
1 bögre reszelt sajt
1/2 bögre olaj
1 bögre liszt
2 kk sütőpor
5 tojás habosra keverve
40 dkg reszelt cukkini (héjastól)
só, bors ízlés szerint

Elkészítés
Pici olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a sonkát, együtt pirítjuk, ezután kihűtjük. Ha kihűlt, a többi hozzávalót összekeverjük. Vajazott, lisztezett tepsiben (30x20cm), 40-45 percig, közepes lángon (180 fok hőlégkeverés) sütjük.

4hozzászólás

4 thoughts

  • Zsanett
    március 6, 2016 at 11:53 de.

    Egy ideje a liszt helyett már zabpelyhet használok, és szerintem sokkal finomabb, könnyebb. Illetve a sonka-hagyma ki is hagyható.

  • Kati
    július 3, 2016 at 2:38 du.

    Családi kedvenc lett! Tipp: liszt helyett kukoricapehely, zabpehely és zabkorpa keverékével is nagyon finom. A mennyiségeket „gondolomformán” szoktam, eddig bírta…:-)

  • Orsi
    július 8, 2016 at 8:57 de.

    Tegnap megcsináltam én is és nagyon népszerű! Annyi módosítással, hogy sok hagymát és sonkát tettem bele, meg tojást is kicsit többet és ha jobban belegondolok cukkinit is többet 😉 Szóval jó magas lett, de szépen átsült! Én sem méregettem. Ja és teljes kiőrlésű zab pehely volt liszt helyett. Kedvenc!

  • Zsanett
    február 22, 2018 at 12:49 du.

    Egy ideje rizsliszttel készítem, szerintem ezzel a legjobb. Nagyon könnyű lesz tőle, annak is ajánlom, aki ehet glutént.

Vélemény, hozzászólás?