HomeLevesek Tyúkhúsleves – az igazi:-)

Tyúkhúsleves – az igazi:-)

Posted in : Levesek, Szárnyasok on by : Zsanett

Hozzávalók
1 egész tyúk (kb. 1,5kg)
kb. 15 dkg sárgarépa
kb. 10 dkg fehérrépa
kb. 20 dkg karalábé
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor lestyán

1 ek egész bors
1 tk sáfrányos szeklice (ezt nekem még nem sikerült vennem, így nem került bele)
fél kk őrölt gyömbér
lúdgége tészta

Elkészítés
A vöröshagymát megmossuk, héjában hagyjuk, kettévágjuk. Serpenyőben, kevés olajon lepirítjuk barnára a vágott felét.
Közben a tyúkot kb. 4 liter vízben feltesszük főni, amikor felforrt, alacsony lángra vesszük és így főzzük tovább.
A hanját szűrőkanállal leszedjük, hozzáaadjuk a fűszereket, zöldségeket és kis lángon főzzük tovább 4 órát.
A végén steril pelenkán keresztül leszűrjük a levest.

Vélemény, hozzászólás?