HomeEgyéb Kukoricalinzer (GM, LM)

Kukoricalinzer (GM, LM)

Comments : 2 Posted in : Egyéb on by : Zsanett

Előkészület kb. 20 perc és 15 perc  a sütés

Hozzávalók
40 dkg kukoricaliszt
25 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor (más édesítés, én eritrittel sütök)
1 cs vaníliás cukor
1 csipet só
fél citrom reszelt héja
0,5 cs sütőpor
1 db tojás
kb 10 ek lekvár

Elkészítés

Lisztben elkeverjük a sót, citromhéjat, sütőport, vaníliás cukrot, cukrot. Belemorzsoljuk a vajat és a tojással összegyúrjuk. Nem kell megijedni, esik, morzsolódik szét, de attól még működik:-) 30 percre tegyük hűtőbe, majd vágjuk ketté, sodorjunk belőlük kb. 4 cm átmérőjű hengereket, amiket felszeletelünk 1 cm-es szeletekre. Ujjainkkal szétnyomkodjuk kicsit a korongokat, közepükbe pici mélyedést készítünk és mehet bele a lekvár. Kb. 15 perc alatt (de figyeljük!) sül készre 180 fokon.

Vigyázz, amíg meleg könnyen törik, addig ne nyúlj hozzá!

 

 

2hozzászólás

2 thoughts

  • Orsi
    június 2, 2018 at 7:08 du.

    Ezt most próbálom ki. Én úgy spórolom meg a cukrot, hogy a tésztákból azt teljesen kihagyom és a töltelék cukros általában. Illetve kevertem ide egy olyan tölteléket hogy cukros eper lekvár+ natúr gesztenye massza, azt tettem rá 🙂

Vélemény, hozzászólás?