HomeRövid idő alatt kész Villámgyors csirke curry

Villámgyors csirke curry

Posted in : Rövid idő alatt kész, Szárnyasok on by : Viol

Elkészítés: kb 40 perc

Hozzávalók két személyre:

2 mogyoróhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 közepes cukkini
1 csokor bazsalikom
1 lime
2 egész csirkemell
350 ml víz
1 csirkehúsleves-kocka
1 db csillagánizs
175 g basmati rizs
1,5 evőkanál curry fűszerkeverék (esetleg csípős, ízlés szerint)
200 ml kókusztej

Elkészítés:

Vágjuk félbe a mogyoróhagymát és vékonyan karikázzuk fel. A fokhagymát kaparjuk el egy kés hegyével vagy használjunk fokhagymanyomót. A cukkininek vágjuk le a két végét és daraboljuk fel kb 1 cm-es kockákra (nem szükséges meghámozni, csak jól mossuk meg). Csipegessük le a bazsalikomleveleket és aprítsuk fel külön-külön a bazsalikomszárat és a leveleket.

Vágjuk fel kb 2 cm-es kockákra a csirkemellet. Egy mélyebb serpenyőben vagy wokban hevítsünk fel egy kis olívaolajat majd kicsit pirítsuk meg a csirkemellet (kb 5-6 perc). Adjuk hozzá a mogyoróhagymát és alacsony lángon főzzük kb 5 percig.

Közben mossuk át jó alaposan a rizst, forraljuk fel a vizet. Ha már forr, adjuk hozzá a leveskocka felét és a csillagánizst. Ha feloldódott a leveskocka, mehet a vízhez a rizs. Vegyük takarékra és fedő alatt főzzük 10 percig. Ha letelt a 10 perc, zárjuk el és hagyjuk tovább főni saját gőzében további 10 percig (a fedőt végig hagyjuk rajta, nem szabad felemelni). Ezt követően vegyük ki a csillagánizst és mehet bele a lime reszelt héja plusz egy kis limelé.
A csirkéhez mehet közben a fokhagyma, a bazsalikomszár és a curry. Főzzük kb 1 percig, majd adjuk hozzá a kókusztejet és a maradék leveskockát. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra. Most mehet bele a cukkini, főzzük készre (amíg a szósz kicsit besűrűsödik) kb 15-17 perc alatt. Ha kész, mehet bele még só és bors ízlés szerint, plusz az apróra vágott bazsalikomlevelek és egy kis limelé.

Vélemény, hozzászólás?