HomeEgyéb Sóska főzelék

Sóska főzelék

Posted in : Egyéb on by : Orsi

Időigény: a mosogatása és leszárazása a friss sóska leveleknek, az hosszabb, kb. fél óra. Maga az összefőzés max. 15 perc.

Hozzávalók: 1 kg sóska levél, olíva olaj, só, barna cukor, 10 dkg kukorica vagy teljes kiőrlésű búzaliszt (szerintem bármilyen liszt jó)

Elkészítés: a sóska leveleket beáztatjuk, nagyon!! alaposan, többször! átmossuk, hogy a homok lemenjen róla (én már jártam úgy hogy sajnos homokos maradt, az nagyon gáz :). Lecsipkedjük a levelek alján a szárat, kiválogatjuk a rossz leveleket.

Olajra rádobjuk, kb. 5 perc alatt megfonnyasztjuk, amíg össze nem esik és barnás színe nem lesz és áll össze masszává.

Ezt követően liszttel sűrítjük, felöntjük annyi tejjel hogy főzelék állagú maradjon. Majd sóval, cukorral ízlés szerint ízesítjük, felforraljuk.

Főtt krumplival vagy főtt tojással tálaljuk.

A cukrot nagy egészségtudatosként és inzulin diétásként próbáltam kihagyni. Jelentem: lehetetlen 🙂 annyira savanyú a sóska.

Sóska vitamin és ásványi anyag tartalma: foszfor, vas, c vitamin. Élénkítő, vizelethajtó, nyálkaoldó, immunerősítő, fertőtlenítő hatású.

Vélemény, hozzászólás?