HomeBorok Bolognai szósz á la Viol

Bolognai szósz á la Viol

Posted in : Borok, Egytálételek, Rövid idő alatt kész on by : Viol

3-4 személyre, elő- és elkészítési idő: kb 1 óra

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
50 dkg darált marhahús
40 dkg hámozott konzerv paradicsom paradicsompürében
3-4 érett paradicsom
1 csapott evőkanál cukor
2 dl száraz vörösbor
1 marék füstölt aszalt paradicsom
1 marék félbevágott zöld olajbogyó
ízlés szerint paradicsompüré (3-4 evőkanál)
só, bors, oregánó, bazsalikom (szárított és friss egyaránt)
1 teáskanál fahéj
ízlés szerint reszelt parmezán

Olívaolajat vagy kókuszolajat felhevítünk és üvegesre dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Ezt követően hozzáadjuk a nagyon apróra vágott fokhagyma gerezdeket és kb fél-1 percig pirítjuk a vöröshagymával. Ez után fehéredésig pirítjuk a darált húst, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, paradicsompürét és a felkockázott paradicsomokat, valamint a csapott evőkanál cukrot és a 2 dl vörösbort. Egyet rottyantunk rajta. Most mehet bele a szárított oregánó, bazsalikom, fahéj, 1 kis csokor friss bazsalikom, olajbogyó, füstölt aszalt paradicsom. Kb 25 perc alatt készre főzzük, közben néha megkeverjük. Ha szükséges picike vizet (vagy bort) öntünk alá.

A szószt sós vízben al dentére főtt spagetti vagy linguine tésztára halmozzuk, megszórjuk reszelt parmezánnal és friss balzsamecetes paradicsomos zöldsaláta, valamint a maradék bor kíséretében tálaljuk. 😉

Vélemény, hozzászólás?