HomeSütik Liszt nélküli máktorta

Liszt nélküli máktorta

Posted in : Sütik on by : A honlap alapértelmezése Címkék: , ,

 

Hozzávalók

10 tojás

400 g porcukor

240 g vaj

400 g darált mák

80 ml tej

1 citrom héja

1 teáskanál fahéj

Elkészítés

  • a vajat 150 g porcukorral felhabosítjuk, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját
  • a tojásfehérjéket a maradék, 250 g porcukorral habosra verjük
  • egy tálba kimérjük a mákot, beletesszük a fahéjat és a reszelt citromhéjat, majd belekeverjük a vajas részt és a tejet
  • legvégül a tojásfehérjehabot nagy mozdulatokkal, óvatosan hozzáadjuk
  • egy tortaformát kivajazunk, megszórjuk darált mákkal és beleöntjük a masszát
  • 160 fokon 80-90 perc alatt készre sütjük
  • ha kész, valamilyen savanyú lekvárral fogyasszuk

 

Vélemény, hozzászólás?