HomeSütik Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér

Posted in : Sütik on by : A honlap alapértelmezése Címkék: ,

Hozzávalók

40 g étcsokoládé   ( min 60% )

200 g kandírozott gyümölcs/aszalt gyümölcs

170 g búzaliszt

5 g szódabikarbóna

50 g darált dió

1 db citrom és narancs héja

160 g vaj

75 g porcukor

150 g kristálycukor

6 tojás

 

Elkészítés

  • a csokit a gyümölcsökkel felaprítjuk és egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a lisztet, darált diót, szódabikarbónát és a reszelt citrom-illetve narancshéjat
  • a vajat és a porcukrot robotgéppel habosítjuk és hozzáadjuk lassan a  tojássárgákat,  ismét habosra keverjük
  • a tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény, de nem törős habbá verjük
  • a vajas részhez hozzáadjuk a fehérjehabot, majd a szárazanyagot
  • kivajazott őzgerincformába, gyümölcskenyér formába vagy egyszerűen tortaformába öntjük
  • 180 fokon légkeverés nélkül 40-50 perc alatt készre sütjük

 

Vélemény, hozzászólás?