HomeSütik Csokoládéfelfújt

Csokoládéfelfújt

Posted in : Sütik on by : A honlap alapértelmezése Címkék: ,

Hozzávalók 4 darabhoz

190 g étcsokoládé

55 g vaj

5 db tojás

8 g búzaliszt

 

Elkészítés

  • vajazzuk ki a formákat és melegítsük a sütőt 240 fokra
  • a csokit és a vajat egy tálba mérjük ki egy csipet sóval és gőz fölött olvasszuk fel
  • ha a massza elérte a 45 fokot ( olvadjon fel teljesen, legyen jó meleg, de ne égesse meg a kezünket ) belekeverjük a tojássárgákat
  • a tojásfehérjéket lágy habbá verjük, majd hozzáadjuk a csokis alaphoz, ezután beleszitáljuk a lisztet
  • szétosztjuk a formákba a masszát és légkeverés nélkül 5-8 percig sütjük
  • 1 percig hagyjuk állni evés előtt

Vélemény, hozzászólás?