HomeGluténmentesen Eperhabos kakaós kocka (mentesen is)

Eperhabos kakaós kocka (mentesen is)

Posted in : Gluténmentesen, Sütik on by : Zsanett

Elkészítés: 40-50 perc

Hozzávalók
20 dkg vaj (növényi margarin)
15 dkg porcukor  (kb 10 dkg eritrit)
4 tojás
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
20 dkg liszt (kb. 12 dkg rizsliszt és 8 dkg Paleo liszt)
30 dkg eper (sztem mehet fél kg is)
2 dl víz
10 dkg cukor (eritrit)
1 csomag vaníliás pudingpor (GM pudingporral is tökéletes)
1 csomag habfixáló
4 dl hideg habtejszín (laktózmentes)
5 dkg étcsokoládé

Elkészítés
A tésztához kihabosítjuk a puha vajat a porcukorral, majd belekeverjük egyesével a tojásokat, végül a kakaóporral és sütőporral elegyített lisztet. Óvatosan sima tésztává keverjük és kb. 20×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsiben 170 fokos sütőben 20-22 percig sütjük (GM lisztekkel gyorsabban sül). Ha kisült vízszinetesen kettévágjuk és az egyik lapot visszatesszük a tepsibe.

Felforraljuk a kockázott epret 1 dl vízben (ha fagyasztott nem kell víz) a 10 dkg cukorral, forrástól számítva 1 oercig főzzük. A tűzről levéve pürésítjük botmixerrel, majd ismét forraljuk és besűrítjük a maradék 1 dl vízben elkevert pudingporral. Elfelezzük, a felét melegen a tepsiben lévő tésztára kenjük, majd befefedjük a másik lappal. A puding másik felét kihűtjük.

A tetejéhez simára keverjük a kihűlt pudingot, majd beleforgatjuk a habfixálóval felvert tejszínt. A krémet elkenjük a süti tetején, majd az olvasztott étcsokival megcsorgatjuk.

Macerásabbnak tűnik, mint amilyen:-)

Vélemény, hozzászólás?