HomeGluténmentesen Vargányás zöldfűszeres csirke

Vargányás zöldfűszeres csirke

Comments : 1 Posted in : Gluténmentesen, Szárnyasok on by : Zsanett

Hozzávalók

csirkemell
50 dkg vargánya
friss bazsalikom
friss petrezselyem
friss rozmaring
1 db fűszeres krémsajt (Philadelphia a legfinomabb sztem)
2-3 dl tejszín (vagy rizskrém – én ez utóbbival készítem és ugyanolyan finom)
2-3 ek méz (karamellizáláshoz)

Elkészítés

A friss fűszereket apróra vágjuk, pici olajjal kikavarjuk és a felszeletelt, besózott csirkemellett beleforgatjuk. Ezután vagy serpenyőben kisütjük vagy sütőzacskóban kb. 40 perc alatt sütőben készítjük el (én sütőzacsiban szoktam, omlósabb, nem szárad és ízletesebb, plusz nem kell zsiradék). A vargányát pici olajon megpároljuk, majd amikor már elfőtte a levét, néhány kanál mézet csurgatunk rá és azzal is pároljuk tovább, sűrűn kavargatva. Amikor kész a karamellizálás, felüntjük a rizskrémmel/tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot és pár percig forraljuk. Az utolsó 4-5 percben már adunk hozzá apróra vágott bazsalikomot és petrezselymet is. Ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk, ha szükséges.

Találhatjuk tagliatelle vagy papardelle tésztával, vagy ha egészségesebben szeretnénk akkor hajdina pennével.

1 COMMENT

One thought on : 1

  • Zsanett
    március 14, 2017 at 2:58 du.

    Ránézésre fűszerezek, illetve kóstolás alapján, ezért nincsenek nagyon mértékegységek. De elrontani nem igazán lehet:-)

Vélemény, hozzászólás?