HomeSütik Sosem elég sörkifli

Sosem elég sörkifli

Posted in : Sütik on by : Zsanett

A sörkifli előnye, hogy olyan omlós, finom tésztából készül, ami még másnap is ugyanolyan finom. De azért melegen, kívül ropogósan a legfinomabb.

Hozzávalók (24 darabhoz)

35 dkg liszt
1 tojás
1/2 élesztő
2 dl kefír
1 dl olaj
1/2 margarin
1 tk só
pici tej

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk pici langyos tejjel és egy púpos kanál liszttel. Egy tálban összekeverjük a lisztet, tojást, kefírt, olajat és a felfutott élesztővel megdagasztjuk (akár géppel). Amikor kész  a tészta, negyed órát lefedve állni hagyjuk.
Közben picit megmelegítjük a margarint, csak annyira, hogy a sóval el lehessen keverni és utána a tésztára lehessen kenni.
Miután pihent a tészta, négy cipóra szedjük szét. Minden cipót egyforma nagyságú körlapra nyújtunk. Az egyik körlapot megkenjük a kikevert margarin felével, majd ráfektetünk egy másik körlapot és egyszer finoman összesimítjuk őket a nyújtófával. Ezután 12 cikkre vágjuk és a kívülről (a szélesebb végétől) befelé feltekerjük őket kis kifliknek. A másik két körlappal ugyanezt megismételjük, így készül el a 24 kifli.
A kis kifliket tepsibe tesszük és negyed órát megint állni hagyjuk. Ezután megkenjük őket tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 6-9 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy nem szabad megvárni, hogy megbarnuljanak, mert gyorsan kiszáradnak.

 

Vélemény, hozzászólás?