HomeAlacsony szénhidráttal Mandulás narancstorta

Mandulás narancstorta

Posted in : Alacsony szénhidráttal, Egészséges nasi, Gluténmentesen, Sütik on by : Viol

Egy szelet szénhidráttartalma: 4,7 gramm

Hozzávalók 12 szelethez:

50 dkg narancs
15 dkg cukornak megfelelő kristályos édesítőszer
20 dkg őrölt mandula
6 tojás
1 teáskanál sütőpor
vaj és liszt a forma kikenéséhez

Elkészítés:

A narancsok héját sikáljuk meg, tegyük őket héjastól egy fazékba, öntsünk rájuk annyi vizet, hogy ellepje, majd 30-40 perc alatt főzzük puhára. A megfőtt narancsokat negyedeljük, távolítsuk el a magokat. Botmixerrel turmixoljuk le a narancsokat, adjuk hozzá az édesítőszert, a sütőporral elkevert őrölt mandulát, turmixoljuk tovább, majd szintén a botmixerrel keverjük el a kihűlt krémben az enyhén felvert tojásokat. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát, szedjük bele a tésztát, majd süssük 180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre, tűpróbával ellenőrizzük.

Vélemény, hozzászólás?