HomeAlacsony szénhidráttal Joghurtos pácolt csirke zöldséges quinoával

Joghurtos pácolt csirke zöldséges quinoával

Posted in : Alacsony szénhidráttal, Egytálételek, Gluténmentesen, Rövid idő alatt kész, Szárnyasok on by : Viol

Egy adag szénhidráttartalma: 40,5 gramm

Hozzávalók 2 személyre:

30 dkg csirkemellfilé
1 dl natúr joghurt
1 evőkanál curry fűszerkeverék
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
10 dkg quinoa
olívaolaj, só, frissen őrölt bors
2 szál újhagyma
5 dkg zöldsaláta

Elkészítés:

A csirkemellet vágjuk nagyobb kockákra. A joghurtot keverjük el a curryvel, a zúzott fokhagymával, a gyömbérrel. Tegyük a csirkemellkockákat a joghurtos pácba, hagyjuk benne minimum 30 percet.
Közben a quinoát főzzük ki bő, lobogó, sós vízben (arány: 1 bögre quinoához 2 bögre víz). Ha megpuhult és a sokszorosára nőtt (forrás után fedő alatt takarék lángon kb 20 perc), szűrjük le.
Egy serpenyőt hevítsünk fel, öntsünk bele kevés olívaolajat és nagy lángon pirítsuk meg a csirkemellkockákat. Közben sózzuk, borsozzuk.
A húst keverjük el a quinoával, a vékonyra karikázott újhagymával és a zöldsalátával.

Vélemény, hozzászólás?