HomeSütik Mascarponés gesztenyetorta

Mascarponés gesztenyetorta

Posted in : Sütik on by : Viol

Hozzávalók a piskótához:

8 tojás (külön sárgája és fehérje)
8 ek cukor
3 ek rum
1,5 dl étolaj
4 ek kakaópor
6 ek liszt
1 cs sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

50 dkg gesztenyemassza
25 dkg mascarpone sajt
2 ek porcukor
2 ek rum
5 dl tejszín
2 cs habfixaló
(rumba áztatott meggy – elhagyható)

Elkészítés:

A piskótához 8 tojás sárgáját 8 ek cukorral habosra keverünk, belekeverünk 3 ek rumot és 1,5 dl étolajat, majd kanalanként hozzáadunk 4 ek kakaóport. Lassanként adagolva beletesszük az 1 csomag sütőporral elkevert 6 ek lisztet, és jól összekeverjük. Végül lassan (alacsony fokozaton) belekeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét.
A krémhez 50 dkg gesztenyemasszát lepasszírozunk (vagy géppel kikeverünk), hozzákeverünk 25 dkg mascarpone sajtot, 2 ek porcukrot és 2 ek rumot. Az egészet jól összekeverjük. 5 dl (növényi) tejszínt felverünk 2 csomag habfixálóval, és belekeverjük a krémbe.
A piskótát két lapra vágjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém kb. felével és ízlés szerint megszórjuk rumba áztatott meggyel (el is hagyható), majd rátesszük a a másik lapot és bevonjuk a maradék krémmel. Tejszínhabbal díszítjük. (A tejszínhabot hulalából vagy normál tejszínből készítjük habfixálóval, lényeg, hogy tartós legyen.)

Vélemény, hozzászólás?