HomeAlacsony szénhidráttal Mozarellás, paradicsomos csirkemell

Mozarellás, paradicsomos csirkemell

Posted in : Alacsony szénhidráttal, Gluténmentesen, Szárnyasok on by : Viol

Hozzávalók négy személyre:

50 dkg csirkemell /lehet pulyka is/
4-5 paradicsom
25 dkg trappista sajt vagy mozarella (keményebb „pizza” mozarella és lágyabb mozarella vegyesen)

bors
oregánó
bazsalikom (friss és őrölt vegyesen)
zöldsaláta (elhagyható)
balzsamecet (a zöldsalátához)

 

Elkészítés:

A kiklopfolt húst sózzuk, borsozzuk, majd 2-3 percig forró olajban fehéredésig sütjük. Egy vajjal kikent tűzálló tálba fektetjük őket. Megszórjuk oregánóval és bazsalikommal, majd beborítjuk a paradicsomkarikákkal. Erre vékonyra szelt sajtot terítünk, és lefedve pároljuk közepes tűzön kb. 1 óráig. Ezután lefedés nélkül sütjük kb. 15-20 percig.

Aki a burgonyát szereti jobban, a hús alá karikázhat, nagyon finom, ahogy átveszi az ízeket. Párolt rizzsel is tálalható, mert a szaftjával meglocsolható.

Balzsamecetes, olajos zöldsalátát is kínálhatunk mellé.

Vélemény, hozzászólás?