HomeHalak Lazacos krumplileves

Lazacos krumplileves

Posted in : Halak, Levesek, Rövid idő alatt kész on by : Viol

Hozzávalók kb három személyre:

3-4 szem krumpli
1 kisebb szál póréhagyma
2 db zöldségleveskocka
1 db babérlevél
szerecsendió
őrölt bors

1 dl tejszín
3 dkg vaj
1 evőkanál olívaolaj
10 dkg füstölt lazac
snidling

 

Elkészítés:

A póréhagymát szeleteljük fel vékonyra, a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerinti kockákra.

Egy edényben melegítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá a vékonyra felszeletelt póréhagymát és a babérlevelet. Kisebb lángon pároljuk pár percig, míg a póréhagyma megpuhul. Ekkor keverjük hozzá a felkockázott krumplit, majd öntsük fel a vízzel és a tejszínnel. Ezután adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és szerecsendiót, majd szép lassan főzzük puhára a krumplit. (A sózással óvatosan bánjunk, mert a lazac is sós!)

A füstölt lazacot vágjuk fel vékonyabb csíkokra, majd adjuk hozzá a leveshez, és főzzük még 2-3 percig.

Tálaláskor merjük a meleg levest tányérokba, majd ízlés szerint szórjuk meg apróra vágott snidlinggel.

Vélemény, hozzászólás?