HomeAlacsony szénhidráttal Ratatouille – mediterrán lecsó

Ratatouille – mediterrán lecsó

Posted in : Alacsony szénhidráttal, Egytálételek, Zöldséges on by : Viol

Hozzávalók három-négy személyre:

1 evőkanál olívaolaj,
1 apróra vágott hagyma,
2 zúzott fokhagymagerezd,
1 felkockázott közepes padlizsán,
4 kis felszeletelt cukkini,
2 kierezett és kockára vágott piros húsú paprika,
40 dkg konzerv paradicsom,
1 babérlevél,
egy ágacska kakukkfű,
5–7 dkg fenyő- vagy napraforgómag,
só,
bors
ízlés szerint parmezán sajt

Elkészítés:

Forró olajban néhány percig pároljuk a hagymát. Beletesszük a fokhagymát, a padlizsánt, a cukkinit és a paprikát. 10 percig főzzük, néha megkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a fűszereket, majd 40 percig főzzük, amíg a zöldség megpuhul. Beleszórjuk a fenyő- vagy napraforgómagot, ízesítjük. Barna rizzsel azonnal tálaljuk. Megszórhatjuk egy kis reszelt parmezánnal is.

Vélemény, hozzászólás?