HomeEgytálételek Cukkinikrémes-tonhalas tészta

Cukkinikrémes-tonhalas tészta

Comments : 1 Posted in : Egytálételek, Zöldséges on by : Kati

Hozzávalók 2 személyre:

160 g mini orecchiette tészta, 200 g zsenge cukkini, 1 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt fekete bors, frissen reszelt szerecsendió, 2 tk. frissen facsart citromlé, 2 bazsalikomlevél, 80 g tonhal konzerv olívaolajban, 1 ek. krémsajt (pl. Philadelphia)

Elkészítés:

A cukkinit megtisztítjuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük. A fokhagymát megpucoljuk. A tonhal konzervet lecsöpögtetjük.

Egy lábasban olívaolajat hevítünk, hozzáadjuk a fokhagymát és a cukkinit, majd nagy lángon néhány percig pirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk egy csipetnyi frissen reszelt szerecsendióval, meglocsoljuk 2 tk. citromlével, hozzáadjuk a bazsalikom leveleket, és még egy percig pirítjuk. Ezután felöntjük 50 ml vízzel, és az egészet addig főzzük, amíg a cukkini megpuhul. (Kb. 2 perc.)

Közben a tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Amikor eléri az “al dente” (“harapható”, nem teljesen puhára főtt) állagot, leszűrjük.

A fűszeres-fokhagymás cukkinit a krémsajttal és 1 ek. friss olívaolajjal együtt botmixer segítségével pürésítjük. Ha szükséges, adhatunk hozzá egy keveset a tészta főzővizéből.

A szószt össszeforgatjuk a tésztával valamint a lecsöpögtetett tonhal konzervvel, és azonnal tálaljuk.

1 COMMENT

One thought on : 1

  • Kati
    július 3, 2016 at 2:25 du.

    A receptet nagyon szabadon lehet kezelni. Például én nem méregettem semmit, friss bazsalikom hiánya miatt, szárított került bele, fokhagyma is kimaradt, bármilyen tésztával finom.

Vélemény, hozzászólás?