HomeAlacsony szénhidráttal Citromos csirke mazsolás, olajbogyós kuszkusszal

Citromos csirke mazsolás, olajbogyós kuszkusszal

Posted in : Alacsony szénhidráttal, Rövid idő alatt kész, Szárnyasok on by : Viol

4 személyre, elő- és elkészítési idő: kb 40 perc

Hozzávalók:

4 csirkemell filé (kb. 800 g)
2 citrom leve
2 ek. olívaolaj
1 tk. chilipehely
3 gerezd zúzott fokhagyma

A kuszkuszhoz
200 g kuszkusz
85 g szultána vagy más mazsola
250 ml forró csirkehúsleves vagy alaplé
85 g magozott zöld olajbogyó
400 g konzerv csicseriborsó lecsepegtetve
2 ek. felaprított petrezselyem
(lehetőleg sima levelűt használjunk)

A csirkemelleket a legvastagabb részüknél vágjuk be, és nyissuk szét őket. Vegyítsük össze a citromlevet, az olívaolajat és a zúzott fokhagymát, szórjuk bele a chilipelyhet. Ennek a keveréknek a felével pácoljuk be a csirkemelleket, és 15 percre tegyük félre.

Közben a kuszkuszt és a mazsolát rakjuk egy tálba, és öntsük rá a forró alaplevet. A tálat fedjük le folpackkal, és hagyjuk állni 5 percig.

Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt és most használjuk fel a maradék páclét a sütéshez. A pácból kivett csirkemelleket mindkét oldalukon süssük kb 7-7 percig, hogy átsüljenek és szépen megpiruljanak.

Villával lazítsuk fel a kuszkuszt, keverjük bele az olajbogyót, a csicseriborsót és a petrezselymet. Ízlés szerint sózzuk és tálaljuk a csirkével.

Vélemény, hozzászólás?