HomeAlacsony szénhidráttal Magos kenyér (glutén- és élesztőmentes)

Magos kenyér (glutén- és élesztőmentes)

Posted in : Alacsony szénhidráttal, Gluténmentesen, Kenyerek on by : Zsanett Címkék:

Elkészítés: kb. 40 perc sütéssel együtt
Összes felhasznált alapanyag szénhidrátmennyisége: 247 g

Hozzávalók
20 dkg zabliszt
10 dkg rizsliszt
10 dkg lenmag, szezámmag, napraforgómag vegyesen (Sparnak van saját 50g-os magkeveréke pont ezekből)
1 kk só
2 kk szódabikarbóna
3 dl kefír

Elkészítés
A liszteket keverjük el egymással, a magokkal, a sóval, szódabikarbónával. Adjuk hozzá a kefírt, néhány perc alatt robotgép dagasztókarjával dolgozzuk össze. Ne dagasszuk, mert akkor kemény lesz a tészta!

IMG_9058

A ragacsos (nagyon ragacsos!) tésztából lisztezett kézzel formázzunk sütőpapírral bélelt sütőlemezre (én sima tepsin sütöttem és nem ellenkezett) lapos cipót, kockázzuk be a tetejét, szórjuk meg liszttel, majd 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süssük készre.

 

Vélemény, hozzászólás?