HomeAlacsony szénhidráttal Tonhalas rakott patisszon

Tonhalas rakott patisszon

Posted in : Alacsony szénhidráttal on by : Orsi

Hozzávalók:

  • 1 db patisszon (nagyobb)
  • 5 közepes db paradicsom (érett, nyáron lehetőleg szabadföldi)
  • 160 g tonhalkonzerv (natúr, lehetőleg olajos)
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 dl tejföl
  • 12.5 dkg sajt (reszelt)
  • 1 csokor bazsalikom (friss)
  • 3 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál mustár
  • snidling ízlés szerint
  • zsálya ízlés szerint (friss, ha nincsen, jó szárított is)

Elkészítés:

  1. A patisszont meghámozzuk, magjait kivájjuk (ha kisebb a patisszon és zsengék a magok, akkor nyugodtan benne hagyhatjuk), felszeleteljük, majd a szeletek félbevágjuk (ha elég nagy a serpenyőnk, akkor egyben is hagyhatjuk), alaposan besózzuk, és félrerakjuk.
  2. A paradicsomot meghámozzuk és felkarikázzuk, a fokhagymát meghámozzuk, és vékony szeletekre vágjuk.
  3. A tonhalat (olajával együtt) 1 dl tejföllel, kevés mustárral, sóval, borssal, apróra vágott snidlinggel alaposan kikeverjük.
  4. A patiszonszeleteket leitatjuk és serpenyőben, kevés olajon (lehetőleg olívaolajon) mindkét oldalukon átpirítjuk, az olajat szalvétával leitatjuk.
  5. Ezután sütőedénybe az alkotóelemeket szépen sorban lerakjuk, alulra egy sor patiszon, fokhagymával és zsályával megszórjuk, majd paradicsom, enyhén sózzuk, megkenjük a tonhallal, ismét paradicsom, fokhagyma, majd patiszonnal fejezzük be.
  6. A tetejét megkenjük 2 dl tejföllel, rátesszük a reszelt sajtot, és közepes lángnál jól összesütjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

Vélemény, hozzászólás?