HomeLevesek Édeskrumpli-krémleves

Édeskrumpli-krémleves

Comments : 2 Posted in : Levesek on by : Zsanett

Hozzávalók
1 kg édesburgonya
1 szál póréhagyma
5 dl kókusztej vagy tejszín (én kb felesben kevertem hozzá)
3 ek vaj

Elkészítés
A vajon megdinszteljük az apróra vágott édesburgonyát és a felkarikázott póréhagymát. Mehet bele chili, szerecsendió, curry és gyömbér (nálam ez utóbbi kimaradt). Felöntjük vízzel. Némi sóval, borssal, szárított zöldséggel ízesítjük és készre főzzük. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a kókusztejet/tejszínt és egyet forralunk rajta.
Zöldségcsipsszel vagy pattogatott kukoricával tálaljuk.

2hozzászólás

2 thoughts

  • Viol
    április 3, 2016 at 3:49 du.

    Egyetértek az előttem hozzászólóval, fincsi lett nagyon! 🙂
    Egy apróság: az 1 kg krumpliból hatalmas adag lesz (mondjuk ez lehet másnak egyértelmű volt :-D), mi ketten jó pár napig ettük (bár nem bántuk).

Vélemény, hozzászólás?