HomeEgyéb Spárgás-baconos quiche

Spárgás-baconos quiche

Posted in : Egyéb on by : Vanda

Hozzávalók:

1 csomag spárga (zöldet használtam) / de helyette lehet pl fagyasztott spenót- abból 1 doboz, minden más hozzávaló marad ugyanez

1 csomag újhagyma v. 1 db póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 dl főzőtejszín

1 doboz krémsajt (én Philadelphiát szoktam)

10-15 dkg bacon

3 tojás

15 dkg sajt ( ízlés szerint, jó a trappista is)

1 cs leveles tészta

+ piteforma

+ vaj a kenéshez

A piteformát kivajazom és a leveles tésztával kibélelem ( a formát ráteszem, körbevágom a tésztát, a kört beleteszem a formába, a szélére pedig a maradék tésztát hozzáteszem), villával megszurkálom és 5-8 perc alatt kicsit elősütöm.

A töltelékhez a spárgát megfőzöm sós vízben annyira, hogy még roppanós maradjon.

A bacont felkockázom, megpirítom,  a kisült zsírban megdinsztelem az apróra vágott hagymát, fokhagymát.

Egy tálban a tojásokat, krémsajtot, tejszínt összekeverem, mehet bele a sajt, bacon, hagyma ( és ha spenóttal csinálod, akkor az is), ezt ráöntöm az elősütött tésztára és arra teszem a spárga darabokat, mehet a sütőbe 200-220 fokra tűpróbáig. (Ha kicsit remegős marad sem gond, megszilárdul, mire kihűl.)

Hidegen, melegen is szuper!

Vélemény, hozzászólás?